SLEEP APNEA DEVICES

Συσκευές για την αντιμετώπιση του συνδρόμου αποφρακτικής άπνοιας ύπνου.

Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου

Το σύνδρομο  Άπνοιας Ύπνου είναι μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια διακοπής της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου.  Αυτά έχουν τη μορφή άπνοιας ή υπόπνοιας και συμβαίνουν λόγω μερικής ή πλήρους απόφραξης των ανώτερων αεραγωγών.

 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συχνή πάθηση κατά την οποία παρατηρούνται στους ασθενείς συμπτώματα όπως έντονο ροχαλητό, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανεξήγητη κόπωση.

Ο εξεταζόμενος θα πρέπει να υποβληθεί σε πολυπαραμετρική μελέτη ύπνου προκειμένου να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με σύνδρομο Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, τη βαρύτητα των κλινικών επιπλοκών και την αιτιολογία της απόφραξης.

.

ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ SLEEP APNEA

Τα ενδοστοματικά μηχανήματα είναι κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο ασθενής κατά τη διάρκεια του ύπνου τα οποία χωρίζονται σε αυτά που έχουν σκοπό την πρόσω μετακίνηση της κάτω γνάθου (Mandibular Repositioner) ή την πρόσθια θέση της γλώσσας (Tongue-retaining device).

Ο σκοπός αυτών των ορθοδοντικών μηχανημάτων είναι να φέρουν την κάτω γνάθο ή/και μόνο τη βάση της γλώσσας σε πιο πρόσθια θέση, ενεργοποιώντας μια σειρά μυών.

 

 

Η φιλοσοφία τους είναι να εμποδίζουν τη γλώσσα να ολισθαίνει προς το οπίσθιο φαρυγγικό τοίχωμα και να ανοίγουν το κατώτερο τμήμα του υποφάρυγγα ώστε η λειτουργία της αναπνοής να γίνεται αβίαστα.

Έτσι τα ορθοδοντικά μηχανήματα τα οποία μετακινούν την κάτω  γνάθο προς τα εμπρός και αυξάνουν τον αναπνευστικό χώρο στο επίπεδο της γλώσσας βοηθούν σημαντικά τους ασθενείς με βαρύ ροχαλητό και Άπνοια Ύπνου.

Αρχίστε ένα περιστατικό μαζί μας τώρα!

Στείλτε μας τα στοιχεία σας για παραλαβή των αποτυπωμάτων ή μέσω email προωθήστε μας τα αρχεία του ενδοστοματικού σαρωτή σας

img_3896

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ορθοδοντικοί νάρθηκες για την αποκατάσταση της υπνικής άπνοιας προσφέρονται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με πολύ καλά αποτελέσματα. Έχουν τοποθετηθεί σε ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το κόστος κατασκευής, τους καθιστά πιο προσιτούς από τις έξω-στοματικές συσκευές και ποικίλει ανάλογα με τον τύπο και το είδος που χρησιμοποιούμε. Η επιλογή του μηχανισμού είναι καθαρά θέμα του κλινικού μιας και έρχεται σε άμεση επαφή με τον ασθενή και το πρόβλημά του.

Είναι θετικό ότι μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χρήση με τις έξω-στοματικές συσκευές C.P.A.P.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με τη χρήση ορθοδοντικών μηχανημάτων έχει πολύ καλά τεκμηριωμένα θεραπευτικά αποτελέσματα που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία φτάνουν σε ποσοστά επιτυχίας  το 70-87%.

img_3894

Το κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα της εργασίας του οδοντικού τεχνολόγου Νικολάου Θαλασσινού©, για την 2η οδοντοτεχνική – ορθοδοντική ημερίδα που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός κόσμος, στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου συνεδρίου της ορθοδοντικής εταιρείας Ελλάδος και Ορθοδοντικής εταιρείας βορείου Ελλάδος 1-12-2012.

SLEEP APNEA DEVICES

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για τα ψηφιακά αποτυπώματα ή καλέστε μας για την παραλαβή από το ιατρείο σας.